Tuesday, April 1, 2014

AJUTA-NE SA INFIINTAM PRIMUL CENTRU DE RESURSE SI URGENTE PSIHOLOGICE





Cu totii vedem ca in tarile civilizate, atunci cand se intampla cate o nenorocire, oamenii beneficiaza de ajutor psihologic de urgenta. Asa ceva nu se intampla in tara noastra. 

Cand vedem ca se intampla astfel de lucruri, toti ne gandim in sinea noastra: Bine ca nu am fost eu! Insa orice om trece pe parcursul vietii printr-o serie de evenimente sfasietoare si neasteptate. Unii sunt norocosi si primesc ajutor de la cei dragi, dar nu toti au de la cine. 

Cand aveam 12 ani, am trait tragedia pierderii mamei, tragedie ce a lasat rani adanci in sufletul meu. Am avut noroc, totusi, de cei dragi mie care m-au sprijinit. Iar nu toti au norocul meu.

Nu, nimeni nu-ti mai da persoana draga inapoi, insa studiile arata ca ajutorul de specialitate dat in acele momente ajuta enorm in procesul de acceptare si vindecare. 

Se intampla drame zilnic. Femei care sunt parasite sau abuzate de parteneri,  femei care-si pierd sarcina sau copilul mult-iubit, copii care trebuie sa creasca fara parinti, divorturi, accidente...

Un ajutor de specialitate din partea unui terapeut poate insemna ca experienta respectiva sa devina doar o lectie de viata care sa-l faca si mai puternic.

Am cunoscut femei incrancenate care nu si-au mai refacut viata din cauza unei relatii nefericite, am vazut cum adolescenti care au suferit s-au transformat in adulti inchisi in ei, am vazut ca agresivitatea se multiplica.

Insa, cum o rana fizica bine tratata se inchide fara cicatrici mari si fara complicatii, asa se intampla si cu ranile sufletesti.



Asociatia Mutatis Mutandis are in proiect crearea unui CENTRU DE RESURSE SI URGENTE PSIHOLOGICE, centru care deja se afla in proces de acreditare.

Acest centru are de partea sa un numar de specialisti voluntari pe diverse tipuri de terapie, insa are nevoie de mai multe resurse, dintre care si cea financiara. Si pentru aceasta adunam donatii din organizarea de evenimente pentru comunitate. Un prim exemplu l-a reprezentat Swimathon-ul ( http://fundatiacomunitarabacau.ro/swimathon/)

Pe 7 mai organizam Conferinta 11Even Experiences pentru prima oara in Bacau   (http://elevenevents.ro/oras/bacau)  Avem invitati de onoare: antreprenori, regizori, traineri, oameni care stiu sa inspire.

Ca participanti, voi nu veti fi simpli spectatori, ci donatori si creatori de realitate; creatori ai acestui Centru minunat de ale carui resurse, voluntari, seminarii de dezvoltare personala, sa poata beneficia fiecare dintre noi, oricand are nevoie.

Avem acest vis in Asociatia Mutatis Mutandis, visul ca fiecare suflet zdrobit, fiecare inima indurerata de pierdere si teama, sa poata beneficia de ajutor de urgenta si de "tratament de suflet".

Veniti alaturi de noi in acest proiect magic, in care 11 oameni extraordinari va vor vorbi despre umanizarea lumii in care traim si muncim si despre bucuriile vietii, dintre care: Marius Simion, Sorin Peligrad, Tedy Necula, Amedeia Neamtu, Peter Barta, Marius Alexa, Lucian Aldescu si Magicianul Augustin, etc.

Vorbiti-le prietenilor vostri despre acest eveniment, dati-le invite pe Facebook , luati-i cu voi pe 7 mai si ajutati-ne sa construim acest Centru pentru o lume mai buna pentru noi toti, o lume in care fiecare sa gaseasca o mangaiere si ajutor in clipe grele.

Gasiti informatii despre eveniment aici: http://elevenevents.ro/oras/bacau 

Va puteti inscrie pentru procurarea de bilete aici (pana la 7 aprilie aveti inca reducerea de 20%): http://elevenevents.ro/inregistrare/Bacau 

Despre Asociatia Mutatis Mutandis si proiectele sale puteti citi aici: http://www.schimbareainbine.ro/

Fii alaturi de noi pe 7 mai si ajuta-ne dand SHARE si INVITE la eveniment!

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa-i dai share!
 

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...