Saturday, September 28, 2013

FORTA ENTUZIASMULUI - CUM SA REALIZEZI ORICE ITI DORESTI

Azi va voi vorbi despre ceea ce eu consider ca este, fara urma de indoiala, unul dintre ingredientele SUCCESULUI, ingredient extraordinar de puternic si care, odata folosit zilnic, ne ajuta sa mutam si muntii: ENTUZIASMUL.

Toti i-am simtit puterea. Fie ca ni l-am generat noi sau ni l-au insuflat alti oameni: parinti, profesori, partener sau colaboratori, toti am vazut ca poate face minuni. 

Dar toti am mai observat ca, din pacate, asa cum e si focul, daca nu e alimentat, tinde sa se stinga.

Cred cu tarie ca abilitatea de-a te pastra entuziast, impreuna cu determinarea si disciplina, sunt calitatile care fac diferenta intre oamenii de SUCCES si oamenii obisnuiti. 

Prin oameni de succes eu nu inteleg neaparat cei mai frumosi si mai destepti si talentati dintre oameni, ci acei oameni care-si stabilesc o viziune si o transforma in realitate.

Entuziasmul este, dincolo de orice, o STARE DE CONSTIINTA, data de un cocktail neuro-chimic ce poate fi realizat oricand atunci cand ii aplicam formula. 

Inchideti ochii. Amintiti-va un moment in care ati fost entuziasmati. Simtiti ce ati simtit atunci. Auziti ce ati auziti atunci. Vedeti cu ochii mintii ce ati vazut. Rotiti sentimentul cu putere in zona abdomenului. Mariti imaginea. Faceti culorile puternice si stralucitoare. Mariti volumul vocii interioare. 

Cum va simtiti acum? 

Transferati acest sentiment asupra activitatii pe care o faceti sau o aveti de facut.

E bine sa alegeti cate o sarcina de lucru pe rand si sa o duceti pana la capat, iar cand simtiti ca entuziasmul vostru isi pierde puterea, faceti din nou exercitiul. 

Cu timpul, neurologia voastra va face aceasta fara ca voi sa mai depuneti efort.

Mai exista si alte avantaje ale practicarii entuziasmului pe langa succes: scade pofta de mancare, ajuta la pierderea de greutate, tine creierul in stare activa, creste inteligenta emotionala, creste durata vietii, intareste imunitatea, pastreaza aspectul tineresc...si ai o zi la dispozitie ca sa continui? :)

Foloseste puterea entuziasmului pentru a-ti construi o viata de vis! Tu ce tehnici ai sa-ti generezi o stare de entuziasm?

Daca ti-a placut articolul, te-ar mai putea interesa:

http://balanstefana.blogspot.ro/2013/01/10-lucruri-care-te-fac-fericit.html


http://balanstefana.blogspot.ro/2012/12/cum-sa-te-simti-motivat-pentru-scoala.html


precum si capitolele: GANDIREA POZITIVA si INCREDEREA IN SINE din cartea GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI


Daca ti-a placut, nu uita sa dai share!


Daca iti doresti sa mai afli secrete NLP, am scris o carte inspirata din lectiile maestrilor Richard Bandler (creator al domeniului) si Paul McKenna (cel mai bine vandut autor de carti de dezvoltare personala din Marea Britanie) care prezinta acele lucruri care au functionat pentru mine si anume:



GHID DE FERICIRE PENTRU INCEPATORI – TEHNICI NLP PENTRU O VIATA FERICITA SI DE SUCCES (disponibila in limbile engleza si romana) la adresa: http://balanstefana.blogspot.ro/p/carti.html

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...