Sunday, March 4, 2012

DESCOPERA OMUL DIN TINE

Am scris data trecuta despre maimuta din tine. Sincera sa fiu, am inceput sa fiu constienta de a mea abia anul acesta. Am citit mult in viata, data fiind si meseria, dar nu am inteles adevarul pana nu am inceput sa fiu interesata de dezvoltarea personala. Revin la filmul Planeta Maimutelor pe care abia astept sa-l revad si sa vad si partea a doua. Dar inainte de a continua, maimuta de care vorbesc nu se compara cu maimuta din natura. Aceea e mult mai inteleapta. Aceea nu e capabila de atrocitatile de care e capabila maimuta din noi. Aceea isi respecta casa, jungla, puii si semenii. Dar daca va intrebati de ce spun ca maimuta din noi e rea, sau e capabila de atrocitati, dati putin pe Stiri si veti vedea despre ce vorbesc. Animalele nu fac ce facem noi.

Dar in noi este si OMUL, adevarata noastra natura, dar asa cum vedem si in film, il tinem incarcerat sau il folosim sa multumeasca maimuta din noi. Daca vrei sa stii cum arata omul, gandeste-te la toate lucrurile superbe pe care le-ai realizat, atunci cand ti-ai depasit limitele (adica ai bagat maimuta in cusca), atunci cand ai gasit solutii la probleme, cand te-ai simtit inspirat si atunci cand nu ti-a mai fost teama de nimic, atunci cand ai realizat ceva pentru ca stiai ca ceea ce faci e valoros si ca aduce valoare celor din jurul tau, atunci cand ai iubit neconditionat si ai simtit ca ai ce-ti oferi tie si celor de langa tine, cand ai incredere in tine (dar nu esti arogant), cand esti creativ, acela e OMUL din tine. Acela esti TU. Dar maimuta te foloseste s-o multumesti.

Vad cu durere cum cei din jurul meu isi compromit intreaga viata sa multumeasca cruda maimuta, fac compromisuri pentru a-i demonstra maimutei ca sunt apreciati, ca sunt cool, ca sunt acceptati de grup, in timp ce bietul OM incarcerat are atata putere, intelegere, resurse incat sa va faca fericiti. Dar daca e asa de simplu, de ce oamenii nu schimba ceva? Pai pentru ca multi dintre ei si-au construit viata in jurul nevoilor maimutei din ei. Tot ce fac ESTE pentru ca ceilalti sa vada, sa-si multumeasca instinctele, sa-si demonstreze ca au dreptate sa le fie teama, ca zona de comfort e cea buna si corecta, ca e bine sa ai conflicte si sa-i pui pe ceilalti la punct... tot ce inseamna instinct si frica. Isi impun limitari, pentru ca maimutei ii este frica de jungla, ea prefera cusca, familiarul, bananele capatate fara munca dar apoi se plictiseste si se razbuna pe omul din tine care trebuie sa gaseasca moduri s-o distreze dar sa nu iasa cumva din cusca. Si vrea alcool, tigari,droguri, statul la barfa, adrenalina din rautate, se hraneste din neputinta altora pentru ca este o confirmare ca si altii sunt incarcerati ca si ea, deci nu sunt mai buni.

Stiti ce face omul din voi? Reuseste tot, dar TOT ce-si propune. Iti implineste visele, te face sa iesi din zona de comfort, pentru ca acea cusca e MOARTEA. Avem o singura viata in aceasta forma, si e pretioasa! Scoate omul din cusca, si baga maimuta acolo, lasa-l sa te plimbe in lume, in viata, lasa-l sa-ti descopere si sa-ti implineasca visurile, caci omul esti TU. Lasi o maimuta modificata genetic sa te tina incarcerat. Tu poti face ORICE, calatori, zbura, castiga 1.000.000 de euro, sau un miliard. Omul din tine e genial, stie tot ce are de facut, daca il lasi, gaseste solutii, chiar daca nu imediat, le gaseste! Daca vrei ceva, vizualizeaza, iar omul gaseste ce e de facut. Daca e VIU, de fiecare data! Chiar daca nu sub forma in care ti-ai inchipuit la inceput. Singura care poate sa-ti ucida visele e maimuta din tine. Ea iti va spune ca nu poti, ca nu e sigur, ca sunt altii mai buni, ca nu e de nasul tau, ca trebuie sa stai la adapost, ca in jungla e leul si te poate manca! Sa stai in cusca, ca e sigur...e sigur ca vei suferi, ca-ti vei uita visele, ca vei continua s-o multumesti pe ea, vei continua sa te temi, sa te limitezi, sa stai ascuns.

Asculta-ma ce-ti spun, elibereaza-ti OMUL din tine, ca TU esti acela, ELIBEREAZA-TE de maimuta! Viseaza si implineste-ti visele. Vei sti cum, OMUL din tine e exceptional si inteligent, NOI toti suntem asa! Iti JUR ca vei reusi! Maimutei ii este teama, omului nu, maimuta e invidioasa, omul nu, maimuta e limitata, omul e creativ (are milioane de idei exceptionale), maimuta vrea o cusca sigura, omul vrea sa exploreze, sa cunoasca, sa traiasca, maimutei ii e frica de moarte, omul traieste clipa prezenta si refuza sa moara inainte de moarte, maimuta este in competitie, omul se compara doar cu sine si incearca sa fie cat de bun se poate, maimuta ii uraste pe cei mai buni, omul invata de la cei mai buni, maimuta ii dispretuieste pe cei pe care-i considera inferiori, omul se respecta si-i respecta pe cei din jur.

ELIBEREAZA-TE! Omul TU esti! Maimuta e o reminiscenta a evolutiei noastre. Daca te eliberezi, vei rezolva tot, vei fi fericit, vei intelege multe. Dezvolta-te personal caci doar asa vei sti sa faci diferenta intre OMUL si MAIMUTA din tine.

SUCCES! Data viitoare iti voi vorbi despre VISE si CARIERA.

O duminica frumoasa!

No comments:

Post a Comment

Astept parerea ta:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...